Wonderlijke Winter Training

Het seizoen zit er zo goed als op. Tijd om onze pijlen op volgend seizoen te richten en daarmee breekt de tijd aan om eens kritisch naar uw eigen spel te kijken. De aankomende maanden worden immers de maanden om aan uw spel te werken en er voor te zorgen dat u er klaar voor bent als het nieuwe seizoen van start gaat. Iedereen kent het gezegde “practice makes perfect”, maar de aankomende maanden op de mat staan zonder duidelijk doel, zonder duidelijk plan, zonder duidelijke manier van werken heeft weinig zin. Daarom moeten we nog één woord toevoegen aan het gezegde: “Perfect practice makes perfect!”

De Wonderlijke Winter Training bestaat uit een serie van 16 of 8 lessen verspreid over de maanden november, december, januari, februari en maart. Binnen deze lessen komen alle onderdelen van het spel aan bod, maar kijken we ook naar de pre-shot-routine en de mentale kant van het spel.

Het idee

Iedere golfer is uniek, dat horen we vaak. Natuurlijk is dat ook zo en als we ook kijken naar de top 100 van de wereld bij de heren en dames zie je allerlei verschillen voorbijkomen. Verschillen in grip, verschillen in stand, verschillen in oplijnen, etc. Toch hoor ik vaak dat de meeste golfers zich erg druk maken over deze dingen. Natuurlijk hebben al deze aspecten een invloed op de swing, maar als we kijken naar wat goede golfers goed maakt, als we kijken naar wat goede golfers hetzelfde doen dan is dat het volgende:
1) Controle over het laagste punt van de swing. Alle goede golfers raken elke keer opnieuw op dezelfde plek de grond
2) Genoeg afstand. Goede spelers/speelsters slaan de bal ver. Sommige nog verder dan de ander, maar in ieder geval ver genoeg om de baan rond te komen
3) Constante balvlucht. De bal zal in de lucht altijd ongeveer hetzelfde doen, i.p.v. het frustrerende idee dat de bal nu weer links, dan weer rechts en per ongeluk een keer rechtdoor zal vliegen.

Hoe gaat het in zijn werk?

U kunt kiezen uit een aantal vaste dagen/tijdstippen, maar wees er snel bij want er zijn maar 25 lesmomenten beschikbaar voor de Wonderlijke Winter Training. U kunt zich opgeven met één, twee of drie personen, er zullen geen extra mensen worden bijgevoegd.

Tijdens alle lessen wordt gebruik gemaakt van een high speed camera. Hiervan krijgt u na elke les een rapport opgestuurd via de mail, zodat u uw vorderingen kunt bijhouden en alles even terug kunt lezen. Maar zo weet u ook zeker dat u het juiste oefent als u zelf naar de golfbaan gaat om te trainen (weet u nog: “PERFECT practice makes perfect!”). Ook zal, wanneer nodig, de GC2 Launch Monitor voor u klaar staan om de data van al uw schoten te verzamelen en uw balvlucht-patroon inzichtelijk te maken.

foto-42Lestijden:

maandag t/m vrijdag:
09.00u – 10.00u
10.00u – 11.00u
11.00u – 12.00u

maandag en vrijdag:
13.00u – 14.00u
14.00u – 15.00u
15.00u – 16.00u

dinsdag en donderdag:
19.00u – 20.00u
20.00u – 21.00u

Kosten:

16 lessen (elke week één uur coaching):
bij één persoon, € 599
bij twee personen, € 349 p.p.
bij drie personen, € 299 p.p.

8 lessen (om de week één uur coaching):
bij één persoon, € 349
bij twee personen, € 229 p.p.
bij drie personen, € 199 p.p.

Belangrijk om te weten:

– De Wonderlijke Winter Training kan alleen in zijn geheel worden afgenomen (16 of 8 weken)

– Bij extreem slecht weer zullen de lessen (altijd in overleg) worden afgelast, deze kunnen niet ingehaald worden. In 99% van de gevallen zullen de lessen gewoon doorgaan. Gemiste lessen kunnen niet worden ingehaald

– Er is geen les in de periode van 25 november t/m 1 december en 23 december t/m 5 januari

– Leden van Golfbaan Spierdijk hebben voorrang bij het inboeken. Ook golf(st)ers die afgelopen jaar al eerder bij mij gelest hebben krijgen voorrang

Aanmelden:

Aanmelden kan door mij een mail te sturen (timo@golfq.nl) met de volgende informatie:
– aantal personen waar u zich mee opgeeft
– dag en tijdstip
– 16- of 8 weken traject

Of  u kunt mij bellen op 06 10 75 66 87

Ik hoop u aankomende wintermaanden op Golfbaan Spierdijk te zien. Dan zorgen we ervoor dat u zich met u spel niet op glad ijs begeeft als het seizoen van start gaat!

Groeten,
Timo