Stack&Tilt™

Wat is Stack&Tilt?

Andy Plummer (founder Stack&Tilt) & Timo van Geest geven een clinic in de USA

Stack&Tilt is een systeem om golf te spelen gebouwd vanuit een driedimensionale omschrijving van de swing. Het heet Stack&Tilt omdat we in ons systeem de kanteling (Tilt) van de wervelkolom door de swing heen omschrijven om het middelpunt van onze schouderdraai op dezelfde plek te houden (Stacked boven op het middelpunt van de heupen). Stack&Tilt is geen methode, er is dus geen vaste volgorde van de invoering van de componenten of dat alle componenten er bij iedereen hetzelfde uitzien. Het is een systeem om de swing te analyseren, waarbij elke golfer zijn ingang heeft in het systeem afhankelijk van zijn/haar behoeften.

We gaan uit van drie fundamentals welke verderop staan uitgelegd. Om deze drie fundamentals te kunnen volbrengen is er een swing gebouwd bestaande uit 10 woorden: Gewicht Voorwaarts, Handen In, Schouder Neer, Armen Gestrekt, Heupen Duwen.

Deze drie fundamentals en 10 woorden zijn niet zomaar verzonnen. Het is een verzameling van wat alle goede spelers en speelsters altijd al gedaan hebben.

De 10 woorden is de ‘basis’ instap in het systeem, simpel genoeg voor de beginner, maar tegelijkertijd diepgaand genoeg (wanneer nodig) voor de meer ervaren speler.

AUTHORIZED INSTRUCTOR

Timo is één van de toonaangevende professionals binnen het Stack&Tilt netwerk. Hij begeleidt zowel beginnende golfers als (teaching) professionals.

Waar kunnen we een goede golfer aan herkennen?

Vaak wordt gezegd dat als een speler een goede Grip, Aim, Stance en Posture (kortweg GASP) heeft hij/zij een goede golfer zal worden. De volgende vraag zou dan moeten zijn; wat is een goede Grip, Aim, Stance en Posture? Een antwoord hierop is lastig te geven omdat we zowel op de verschillende tours (dames, heren, Europa, Amerika, Azie, etc.) als op de driving range 101 variaties zien in GASP die allemaal (in meer of mindere mate) werken. Dat maakt GASP een variabel en geen fundament. Mijn advies: Als je net als ik gek bent op vooruitgang focus je dan op de fundamentals van het spel in plaats van de variabelen en kom een keertje langs!

3 fundamentals
Overzicht van de 3 fundamenten van ons systeem

Fundamental #1
Controle over het laagste punt van de swing, oftewel; de grond steeds op dezelfde plek raken.

Fundamental #2
De bal ver genoeg kunnen slaan, oftewel; makkelijk de baan rondkomen omdat we de bal ver genoeg vooruit kunnen spelen om een goede score te maken.

Fundamental #3
Controle over de balvlucht en/of een constante balvlucht.

Alle goede spelers kunnen deze 3 fundamentals ‘afvinken’. En jij?

www.stackandtilt.com