Wie ben ik en wat kun je verwachten?

DIT IS GOLFQ

Iedereen wil beter worden, toch? Maar hoe krijg je dit voor elkaar? In mijn ogen heb je een systeem nodig (zoals we voor alles wat we doen in het dagelijks leven een systeem hebben). Binnen dit systeem heb je een model nodig. Niet om iedereen op dezelfde manier te laten spelen, maar een model gebouwd rondom de opdracht van elk spelonderdeel. Vanuit hier ontstaat een spectrum aan swings, pitches en putts. Kijk voor elk onderdeel gerust even verder op deze site. Tot snel!

Timo van Geest

Bachelor of Sport & Physical Education
Stack & Tilt® Authorized Instructor
Level 2 Certified Flatstick Instructor
Certified AimPoint Instructor

 06 10 75 66 87

timo@golfq.nl

Gevestigd op Golfbaan Spierdijk
Wogmeer 86a – 1643 NH Spierdijk

Full Swing

Het meeste succes en plezier beleef je aan golf als je op de fundamenten van het spel focust. En nee dit zijn niet de voor de hand liggende Grip, Aim, Stance en Posture…

#1 Controle over waar je de grond raakt (CONTACT)
#2 Genoeg afstand om een goede score op de hole te kunnen maken (POWER)
#3 Controle over of constante balvlucht (RICHTING)

Dit is wat alle goede golf(st)ers gemeen hebben en waar wij ons binnen het Stack & Tilt® netwerk op focussen. Stack & Tilt® is een systeem om golf te spelen gebouwd vanuit een 3D omschrijving van de swing. Oftewel; hoe krijg je het makkelijkst controle over de drie bovenstaande fundamenten. Simpel genoeg voor de beginner en uitgebreid genoeg (wanneer nodig) voor de (ver) gevorderde speler.

Short Game

Ook voor het Short Game hebben we een systeem nodig en ook hier kijken we in eerste instantie naar wat de functie van deze schoten is. Afstand controleren, Spin controleren en probleemoplossend kunnen denken bij verschillende liggingen.

#1 Komt de bal er harder of zachter uit?
#2 Komt de bal er hoger of lager uit?
#3 Komt de bal er met meer of minder spin uit?

Als je deze drie vragen voor elke schot uit het Short Game kan beantwoorden heb je al 50% van de puzzel gehad.

Putten

Vaak duiken we bij het putten gelijk de techniek in. Maar misschien wel het belangrijkste onderdeel van het putten is ‘greenreading‘ (greens lezen). AimPoint helpt je met het nauwkeurig voorspellen van break/slope (kanteling van de green). #makeeverything

Nu we weten waar de bal heen moet vertrekken is de volgende vraag hoe gaan we dit voor elkaar krijgen. Wist je bijvoorbeeld dat als je de bal, vanaf 2,5 meter, meer dan 1º links of recht start je de hole vrijwel zeker mist? Om dit te voorkomen moet je in de basis twee dingen kunnen:

#1 De lijn überhaupt goed zien als je boven de bal staat (vision-training), dit betekent niet dat iedereen zijn/haar ogen boven de bal moet krijgen.
#2 Een techniek bouwen die constant genoeg is om onder druk uit te voeren (oftewel; je leert goed gevoel door een goede techniek).

Door gebruik te maken van de SAM Putt Lab weten we ook zeker dat we in de goede richting blijven ontwikkelen.

Technologie

Met GolfQ streef ik ernaar je een unieke ervaring te bieden op het gebied van golfcoaching. In mijn ogen zou jouw les niet onder moeten doen voor een les aan een tour-professional!

Naast de kennis (die elk(e) dag/jaar up-to-date wordt gehouden) maak ik gebruik van de volgende technologieën om u de leukste en meest succesvolle ervaring te geven op het gebied van golflessen:

High Speed Camera – veruit de belangrijkste ‘gadget’ uit het arsenaal. Opnames van jouw swing worden tijdens de les gebruikt om veranderingen die we willen maken inzichtelijk te maken (“doe ik dat echt?”). Na elke les ontvang je via de mail een rapport van de oude en nieuwe situatie.
Launchmonitor – Met de Foresight GC2 + HMT meten we alles wat de bal en de club doen. Zo kunnen we bijvoorbeeld perfect de spreiding van jouw schoten in de gaten houden en kijken of jouw drives nu echt verder gaan. Ook kunnen we aan de hand van de simulator een paar holes spelen of uw bijvoorbeeld uw drive oefenen op een ‘echte’ fairway.
SAM Putt Lab – De launchmonitor voor het putten om alle facetten van uw stroke te analyseren en snel te kunnen bepalen waarmee we aan de slag gaan.